Δροσόφυλλα


Τα δροσόφυλλα ζουν συνήθως σε επιφάνειες με υγρασία και σε τροφές που έχει προηγηθεί ζύμωση για παράδειγμα ώριμα φρούτα, σάπια λαχανικά, χώροι απόθεσης απορριμμάτων, υπολείμματα κρασιού.

Τα δροσόφυλλα έχουν μέγεθος 3,1-5,1mm και χρώματος καφεκίτρινα ή καφεμαύρα. Τα θηλυκά δροσόφυλλα γεννούν περίπου 500 αυγά, λευκού χρώματος. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 24-30 ώρες.

Τα ενήλικα δροσόφυλλα μπορούν να καλύψουν απόσταση 10Km σε 24 ώρες. Ο αριθμός τους αυξάνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Η καταπολέμηση των δροσόφυλλων πραγματοποιείται με υπολειμματικό ψεκασμό σε δυσεπίλυτα σημεία. Πρέπει να έχει προηγηθεί πολύ καλή καθαριότητα.
  • Μύγες των αποχετεύσεων - Drain Fly -Psychoda sp.
Οι μύγες των αποχετεύσεων έλκονται από σήψη τροφίμων και άλλων οργανικών αποβλήτων, σε αποχετεύσεις ή σε μολυσμένα ρηχά νερά.
Μπορούν να αναπαραχθούν σε ζελατινώδεις βακτηριακές μεμβράνες που σχηματίζονται σε αποχετεύσεις, σε σηπτικές δεξαμενές, κ.α.

  • Μύγες των φρούτων - Fruits Fly
Οι μύγες των φρούτων προσελκύονται από γλυκά υγρά σε κατάσταση ζύμωσης, που δημιουργούνται σε ώριμα φρούτα, από υπολείμματα σε μπουκάλια αναψυκτικών, αλλά και από απορρίμματα που αποσυντίθενται σε κάδους.
Επίσης, προσελκύονται από υγρές και βρώμικες εγκαταστάσεις (αποχετεύσεις, διαρροές κλπ).
Ενοχοποιούνται για τη μετάδοση του ιού Ε. Coli.
Πληροφορία

Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της Βιολογικής χρησιμοποιεί μόνο την κατάλληλη ποσότητα του φαρμάκου στα σημεία που είναι απαραίτητο.