Μύγες οικιακές
Η οικιακή μύγα έχει σώμα 4-7,5mm, γεννούν αυγά σε κόπρανα ζώων, σκουπίδια, σαπισμένα φρούτα και λαχανικά. Τα θηλυκά κατά τη διάρκεια της ζωής τους, που κυμαίνεται από 3 έως 4 εβδομάδες παράγουν 500-600 αυγά που εκκολάπτονται σε 12-24 ώρες, μετατρέπονται σε λευκές κάμπιες και οι οποίες το πολύ σε μία εβδομάδα γίνονται νύμφες και στη συνέχεια ενήλικες μύγες.

Οι οικιακές μύγες αποτελούν ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης, καθώς θέτουν υπό αμφισβήτηση τους χώρους υγιεινής μίας εγκατάστασης.

Οι οικιακές μύγες μπορούν να μεταδώσουν πάνω από 100 ασθένειες όπως η επεφυκίτιδα, η πολυομελίτιδα, ο τυφοειδής πυρετός, η φυματίωση, ο άνθρακας, η λέπρα, η χολέρα και η δυσεντερία. Μπορούν επίσης να δράσουν ως ενδιάμεσοι ξενιστές για παρασιτικούς οργανισμούς σε ζώα.

Για την αντιμετώπιση της οικιακής μύγας προτείνουμε μυγοπαγίδες για εξωτερικούς χώρους και ειδικές εντομοπαγίδες κόλλας εσωτερικά και  τοποθέτηση αεροκουρτινών στις πόρτες.Πληροφορία

Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της Βιολογικής χρησιμοποιεί μόνο την κατάλληλη ποσότητα του φαρμάκου στα σημεία που είναι απαραίτητο.