2106717739

Απεντόμωση

Disinsection

Η Απεντόμωση αναφέρεται στον έλεγχο και την καταπολέμηση όλων των ειδών των εντόμων, ιπτάμενων (κουνούπια, μύγες, δροσόφυλλο, σκώρος, σφήκα), ερπόντων και βαδιστικών (κατσαρίδα, κοριός, ψύλλος, μυρμήγκι, αράχνες, τσιμπούρια, ψείρες, μυριάποδα, εκατοντάποδα, σκορπιός, τερμίτες, σαράκι), στον χώρο του ενδιαφέροντος.

Η Απεντόμωση αποτελεί αναπόσπαστη υπηρεσία για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικούς - βιομηχανικούς χώρους καθώς και για οικίες μιας και τα έντομα είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών.

Η εταιρεία Βιολογική παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Απεντόμωσης το οποίο βασίζεται στις αρχές του Integrated Pest Management (IPM) και περιλαμβάνει την Πρόληψη, τον Έλεγχο και την Καταστολή των εντόμων. Ένα σωστά σχεδιασμένο πρόγραμμα απεντόμωσης βασίζεται στις ανάγκες και ιδιομορφίες του χώρου αλλά και το είδος του προβλήματος, και περιλαμβάνει τα εξής στάδια: 

  • Επιθεώρηση και αυτοψία του χώρου για τυχόν κτηριακές ελλείψεις (τρύπες, σχισμές, κενά στις πόρτες, παράλειψη καθαριότητας και γενικά κακοτεχνίες) 
  • Επιθεώρηση για εστίες μόλυνσης ( συνήθως σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση) και ταυτοποίηση του εντόμου 
  • Τέλος επιλέγεται από τους καταρτισμένους τεχνικούς της Βιολογικής η κατάλληλη μέθοδος εφαρμογής και η πιθανή συχνότητα εφαρμογής.

Το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η Απεντόμωση εξαρτάται κυρίως από το πόσο επιβαρυμένος είναι ο χώρος. Όσον αφορά τις κατοικίες είναι αποδεδειγμένο ότι χρειάζεται μία με δύο φορές το χρόνο για να διατηρείται ο πληθυσμός των εντόμων σε χαμηλά επίπεδα. Στον επαγγελματικό χώρο απαιτείται μεγαλύτερη συχνότητα εφαρμογών μέσα στο έτος ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣΤΕΙΛΤΕ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ


Μέθοδοι αντιμετώπισης

Η εταιρεία μας ακολουθεί μεθόδους σύγχρονης καταπολέμησης εντόμων δημόσιας υγείας (κατσαρίδες, ψύλλοι, κοριοί, μύγες, σφήκες, ψείρες, τσιμπούρια) και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται έχουν νέες δραστικές ουσίες, οι οποίες διασπώνται στο περιβάλλον. Τα εντομοκτόνα έχουν πολύ χαμηλή τοξικότητα για τα θηλαστικά (σχεδόν ατοξικά), είναι ακίνδυνα για τους κατοίκους/εργαζόμενους, άοσμα και στερούνται διαλύτη επομένως δε λεκιάζουν και δε διαβρώνουν τις επιφάνειες.

Με τις νέες δραστικές ουσίες χρησιμοποιούμε μικρότερες ποσότητες φαρμάκων καθώς παρέχουν πλήρες φάσμα δράσης, αντικαθιστώντας τις πολλαπλές εφαρμογές διαφορετικών σκευασμάτων. Ωστόσο θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι όσο ακίνδυνα και να είναι τα σκευάσματα, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα προσοχή.


Πληροφορία

Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της Βιολογικής χρησιμοποιεί μόνο την κατάλληλη ποσότητα του φαρμάκου στα σημεία που είναι απαραίτητο.