2106717739

Απωθητικά σκευάσματα

Η προστασία των χώρων γίνεται με την χρήση οικολογικών, μη τοξικών απωθητικών σκευασμάτων τα οποία διατίθενται σε μορφή εμποτισμένων τεμαχιδίων ξύλου τα οποία είναι εμποτισμένα με αιθέρια έλαια. Το συγκεκριμένο σκεύασμα διασπείρεται στο έδαφος σχηματίζοντας μια γραμμή περιμετρικά του χώρου που θέλουμε να προστατέψουμε, δημιουργώντας έτσι μια ζώνη προστασίας

Κατά την διαδικασία της εφαρμογής φροντίζουμε να αφήνουμε περάσματα της τάξεως των 2 μέτρων σε διάφορα σημεία ώστε να μπορέσουν τα φίδια που υπάρχουν στον χώρο να διαφύγουν και να μην εγκλωβιστούν. Μετά από παρέλευση αρκετής ώρας «κλείνουμε» με τον ίδιο τρόπο τα περάσματα που είχαμε αφήσει ανοιχτά.

Τα φίδια αντιλαμβάνονται τα εμποτισμένα τεμαχίδια ξύλου ως ύπαρξη καπνού (φωτιά) μέσων των αισθητήρων που έχουν στην γλώσσα τους και αποφεύγουν να πλησιάσουν το χώρο που θέλουμε να προστατέψουμε.

Βασική προϋπόθεση για την σωστή οφιοαπώθηση αποτελεί η σωστή δοσολογία και η ομοιόμορφη κατανομή των απωθητικών σκευασμάτων η οποία επιτυγχάνεται από τους άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς της Βιολογικής.

Η εφαρμογή της Απώθησης Φιδιών γίνεται από τις αρχές Μαρτίου έως το τέλος του καλοκαιριού. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα η εφαρμογή συνιστάται να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (40 -50 ημέρες). Τα Απωθητικά Σκευάσματα είναι μη τοξικά, οικολογικά και εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.