Απώθηση περιστεριών

Repelling Birds

Τα περιστέρια αποτελούν το πιο κοινό είδος πτηνού που συναντάται στο αστικό περιβάλλον και ο πληθυσμός τους συνεχώς πολλαπλασιάζεται εξαιτίας της έλλειψης φυσικών εχθρών και της πληθώρας τροφής που υπάρχει στα αστικά κέντρα. Η παρουσία τους δημιουργεί αρκετά προβλήματα και κινδύνους.

Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού περιστεριών στα αστικά κέντρα δημιουργεί μια πληθώρα προβλημάτων όχι μόνο αισθητικής φύσεως αλλά κυρίως υγιεινής καθώς αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Ιδιαίτερα τα περιττώματα τους δημιουργούν εστίες μόλυνσης.

Τα περιστέρια, γνωστά και ως «φτερωτοί αρουραίοι» όπως τα αποκαλούν οι κάτοικοι του Λονδίνου, κατατάσσονται μαζί με τα ποντίκια και τις κατσαρίδες στα «αστικά παράσιτα». Είναι φορείς παρασίτων (κοριοί, τσιμπούρια, ψείρες, αιμομυζητικά ακάρεα, κ.α.) και παθογόνων μικροοργανισμών και μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες όπως εγκεφαλίτιδα, σαλμονέλα, ιστοπλάσμωση, ασθένεια των πνευμόνων κ.α.. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές και καταστροφές σε μαρμάρινες και μεταλλικές επιφάνειες, σε μπαλκόνια, περβάζια παραθύρων, στέγες κ.α. εξαιτίας της διάβρωσης που προκαλείται από τα περιττώματά τους. Κάνουν τις φωλιές τους σε σημεία που δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες (κεραμοσκεπές, επιγραφές κάτω από μπαλκόνι, κάτω από φωτοβολταικά πάνελ, σε μονάδες εξαερισμού, κ.ά.) και η απομάκρυνσή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη εφόσον εγκατασταθούν. Η παρουσία τους σε συστήματα εξαερισμού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη διότι μέσω αυτών διευκολύνεται η μετάδοση μολύνσεων εσωτερικά των κτηρίων.

Για την αντιμετώπιση των περιστεριών η εταιρεία Βιολογική χρησιμοποιεί εξελιγμένες και σύγχρονες μεθόδους απώθησης των πτηνών που δεν επεμβαίνουν στην αισθητική του χώρου και είναι ασφαλείς για τα πτηνά χωρίς να προκαλούν τραυματισμούς σε αυτά.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣΤΕΙΛΤΕ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Μέθοδοι αντιμετώπισης